LI-CBT
תכנית להכשרת מטפלים התנהגותיים קוגניטיביים בעצימות נמוכה במכללה האקדמית בוינגייט.
גישת טיפול התנהגותי קוגניטיבי (Cognitive Behavioral Therapy) הנה גישה יעילה ומבוססת מחקר. בעשרים השנים האחרונות, גישה זו נחשבת לגישה הטיפולית המובילה בעולם המערבי ובשנים האחרונות תופסת מקום מרכזי יותר גם בארץ.
גישת הטיפול ההתנהגותי-קוגניטיבי מתמקדת בשינוי מחשבתי אשר מוביל לשינוי רגשי וכתוצאה גם לשינוי בהתנהגות. בתהליך הטיפולי, נתמקד בשינוי דפוסי החשיבה הלא- רציונליים של המטופל ונתרגל התנהגויות רצויות דרך חשיפות ואקטיבציה. הטיפול הנו ממוקד, עוסק ב"כאן ועכשיו" וקצר מועד.
מהו LI-CBT?
טיפול התנהגותי קויגניטיבי בעצימות נמוכה (Li- CBT= low intensity cognitive behavioral therapy) הנו נגזרת של ה- CBT ומיועד למגוון ספציפי יותר של קשיים רגשיים וכולל התערבויות ממוקדות סביב בעיות של חרדה ודיכאון קל עד בינוני. הגישה ממוקדת וכוללת עבודה משותפת מטפל-מטופל לרבות מתן משימות שהמטופל מתרגל בין המפגשים ובכך מעלה את רמת היעילות של התהליך. מטרת הטיפול LICBT להגביר את תחושת המסוגלות העצמית של המטופל ולמידתו כלים קוגניטיביים והתנהגותיים יישימים בהם יוכל להיעזר במהלך חייו ללא תלות בטיפול הרגשי.
למי מתאים טיפול LICBT?
הטיפול מתאים לאנשים שמתמודדים עם פוביה ספציפית, מגוון החרדות (בריאות, מבחנים, ביצוע, כללית, חברתית ועוד), דיכאון קל עד בינוני ובעיות בדימוי העצמי.
התרומה של ה- LICBT
בזכות הכשרת המטפלים בתחום LICBT ישנם יותר מטפלים בקהילה שיכולים לספק מענה לאוכלוסיות שמתמודדות עם סימפטומים של הפרעות מצב רוח במהירות יחסית ויעילות.
לתכנית להכשרת מטפלי LICBT אג'נדה חברתית שמטרתה להנגיש מענה טיפולי לאוכלוסיות מוחלשות ובפרט לפריפריה בה ישנו מחסור משמעותי במענים רגשיים מקצועיים לצד צורך רב.
התכנית מוכרת באנגליה ובאירופה ותופסת תאוצה גם בישראל. בשנים האחרונות הוקמה בישראל "האגודה לטיפול התנהגותי קוגניטיבי בעצימות נמוכה" שמטרתה לקדם את הפרופסיה בישראל ולהרחיב את המענים לקהילה.
מקימי ומנהלי התכנית: הדר ורשביאק ויגאל שרון, פסיכותרפיסטים התנהגותיים קוגניטיביים מוסמכים.
לפרטים נוספים אודות הקורס לחץ כאן