מהי ביבליותרפיה – כתיבה טיפולית
משחר ההיסטוריה סיפורים מרפאים הנפש.
הם מפגישים את הקורא או המקשיב, להזדהות עם מצבי מצוקה, משברי חיים, מערכות יחסים, קונפליקטים ופחדים אוניברסליים.
הביבליותרפיה היא תחום טיפול שמביא אל היחסים בין מטפל למטופל סיפורים, טקסטים, יצירה וכתיבה, על מנת לחקור ולשזור את סיפור החיים הפרטי.
הצד האחד של הביבליותרפיה, הוא הכתיבה – ללמוד להביע את עצמנו באופן פתוח, כן ועמוק, וכך לשחרר מטענים ולפנות מקום לגילויים חדשים ומרעננים.
הצד השני הוא הספרות – הזדהות עם גיבורים, מהלכים ודרמות, של דמויות, אלים וגיבורים, שאנו פוגשים. כשדמות נוגעת בנו היא עוזרת להעיר כוחות רדומים ולצאת לדרך.
כמו כל דרך, היא מפגישה אותנו עם הרפתקאות מעניינות – אנשים משמעותיים, אירועים מכוננים, דרמות מרכזיות ובמקום לספר לעצמנו אותם בצורה המוכרת והשגרתית, לומדים לשחק עם הסיפורים והזיכרונות, למתוח ולהפוך, לשנות ולדמיין. בהמשך אפשר להרכיב את הסיפור החדש שאנו רוצים לזמן לעצמנו.
מעבר לעיבוד החוויות, פירוק הרגשות, גיבוש זהות ועמדות חיים, אחד הדגשים המשמעותיים בלימוד החופש והיצירה שבכתיבה, הוא להסיר את השיפוטיות. אין צורך בניסיון בכתיבה, להפך, ככל שנגיע יותר נקיים לתהליך, נקל על עצמנו בהשלת מחסומים ועכבות ונאמץ גישה של חופש, שהופכת לחיים עצמם.
קורס העשרה בביבליותרפיה, כתיבה טיפולית, מתאים ראשית לאנשים שמחוברים למילים, לסקרנים, שרוצים להוביל את סיפור חייהם ולפתח את המיומנות של השימוש בסיפור בכתיבה עם עצמם ועם הזולת, באופן פרטני או בקבוצות, באימון, בהוראה, בהנחייה ובטיפול.
מיה הוד רן
M.A
מנחת קורס ביבליותרפיה