השינויים שחלו בעם היהודי בעת החדשה החל במאה ה-18, וביניהם הקמתה של התנועה הלאומית שראתה את העם היהודי כלאום שזקוק להגדרה עצמית טריטוריאלית משלו, הביאו לעיסוק של יהודים בתרבות הגוף, שבא לידי ביטוי גם בהשתתפותם במשחקים האולימפיים.
חוברת זו עוסקת בהיבטים שונים של הקשר בין יהודים לבין המשחקים האולימפיים כמו גם משחקי המכביה, הנחשבים למשחקים אולימפיים יהודיים ייחודיים.
בהקשר זה, המושג "יהודים" בעת החדשה הוא רחב וכולל הגדרות שונות של זהות, תפיסות עולם וזרמים שונים. אלו באים לידי ביטוי בחמשת הפרקים הכלולים בספר זה.
על המחברים
(לפי סדר א, ב)
יורם אהרוני
מורה לחינוך גופני. בעל תואר שני בחינוך גופני. מלמד אתלטיקה במכללה האקדמית בוינגייט ואחראי לאתר המומחים שלה. חבר מערכת של מגזין האתלטיקה עולם הריצה.
הילה דוידוב
חברת הנהלת המרכז ללימודים אולימפיים בשנים 2017-2015. מנהלת פרויקט "אולימפיזם" של הוועד האולימפי בישראל (2017-2014). מתאמת מקצועית ענף הג'ודו ביחידה לספורט הישגי (2017-2002) וחברת משלחות ישראל למשחקים האולימפיים. כיום, סטודנטית לתארים מתקדמים בלימודים אולימפיים באוניברסיטה לספורט בקלן, גרמניה.
ירדן הר לב
בוגרת המכללה האקדמית בוינגייט. כיום, סטודנטית לתואר שני בלימודים אולימפיים באוניברסיטה לספורט בקלן, גרמניה. רכזת המרכז ללימודים אולימפיים במכללה האקדמית בוינגייט ומתאמת פרויקט "אולימפיזם" של הוועד האולימפי בישראל. משנת 2017 – עורכת הניוזלטר של ארגון משתתפי האקדמיה האולימפית הבין-לאומית.
אפרים זינגר
בעל תואר שלישי ביחסים בין-לאומיים ולימודי אירופה. נמנה עם מייסדי המרכז ללימודים אולימפיים במכללה האקדמית בוינגייט. כיהן בתפקידים בכירים בתחום הספורט בארץ ובעולם וביניהם: מנכ"ל הוועד האולימפי בישראל (2015-1995), חבר הנהלת הוועד האולימפי (2017-2001), חבר הוועדה לספורט ולאיכות הסביבה בוועד האולימפי הבין-לאומי (2012-2004). עמד בראש משלחות ישראל לחמישה משחקים אולימפיים (אטלנטה 1996 עד לונדון 2012). כיום מכהן כסגן יו"ר הוועד הפאראלימפי בישראל.
אודי כרמי
חוקר ספורט, לשעבר סייף בין-לאומי ומאמן אולימפי (בייג'ינג 2008). כיום מרצה בכיר במכללת אוהלו בקצרין ועומד בראש בית-הספר לחינוך גופני. ספרו האחרון "ספורט בהגירה" דן בתפקידו של הספורט בתהליך הקליטה של מהגרים.
רוני לידור
בעל תואר שלישי בהתנהגות מוטורית מטעם אוניברסיטת פלורידה, ארצות-הברית. מכהן כפרופסור מן המניין במכללה האקדמית בוינגייט. תחומי המחקר שלו: התנהגות מוטורית, פסיכולוגיה של הספורט וטיפוח ראשוני של ספורטאים. כתב וערך כ-20 ספרים ופרסם כ-200 מאמרים באנגלית ובעברית בתחומי מחקר אלה. ערך את כתב העת בתנועה – כתב עת למדעי החינוך הגופני והספורט. בתשע השנים האחרונות משמש כנשיא המכללה האקדמית בוינגייט.
חיים קאופמן
בעל תואר שלישי בהיסטוריה מטעם אוניברסיטת חיפה. לימד היסטוריה במשך עשרות שנים במסגרות חינוכיות שונות: כמורה בבתי-ספר תיכוניים וכמרצה במוסדות אקדמיים שונים. מאז 1993 משמש כמרצה בכיר להיסטוריה של הספורט ולידע עם במכללה האקדמית בוינגייט. חוקר שנים רבות את ההיסטוריה של הספורט היהודי והארץ-ישראלי. היה שותף בכתיבה ובעריכה של ספרים בתחום ההיסטוריה של הספורט ופרסם עשרות מאמרים בנושא זה בכתבי עת שונים.
להוצאת "בתנועה ובדעת", המכללה האקדמית בוינגייט
תוכן העניינים ופתח דבר
ראו גם:
ספורטאים | מאמנים | שופטים: המכללה האקדמית בוינגייט והספורט התחרותי