על הספר
בגלל המגוון הרב של מקצועות האתלטיקה לא ניתן היה לרכז את חומרי הלימוד של יסודות האתלטיקה בספר אחד, והיה צורך לחלקם לשלושה כרכים. ספר זה הוא הכרך השני בנושא, המשלים את מקצועות הריצה וכולל את הפרקים הבאים: ריצות בינוניות וארוכות, ריצת שליחים, ריצת משוכות, ריצת מכשולים והליכה ספורטיבית.
בכרך הראשון הצגנו את האתלטיקה כענף ספורט מרכזי, שאמור להבטיח את עיקר ההכנה הגופנית, המוטורית והמנטאלית של כלל הילדים בגיל בית-הספר היסודי. פרקי הספר עסקו במקומה של האתלטיקה במערכת החינוך ובדרכים להטמעת יסודות התנועה האתלטית בקרב התלמידים הצעירים; בדרכים לטיפוח תלמידים מוכשרים באתלטיקה באמצעות משחקי אתלטיקה ("אתלטיקט" ו"קרב-רב") ובלימוד של יסודות הריצה כשלב ראשון בהכשרת ילדים לפעילות מאורגנת. עיקרו של הספר מתמקד בריצות קצרות.
בפרקי כרך זה, כאמור השני במספר, אנו מציגים את מקצועות הריצה הנוספים כפי שפורטו לעיל. השתדלנו להציג את המקצועות השונים על-פי אותם סעיפים שסיפקו תמונה מלאה על הריצות הקצרות בכרך הראשון: מבוא ורקע היסטורי; הישגים בולטים ומאפיינים טכניים של מקצועות אלה; דרכים ללימוד ולהקניית יסודות נכונים בכל מקצוע (תרגילים ספציפיים ושלבי לימוד); שגיאות אופייניות ותיקונן ומחוונים (טפסים) שאמורים לסייע למורה לתכנן את יחידת ההוראה ובסיום תהליך הלמידה - להעריך נכון את התלמידים לא רק על בסיס ההישגים שנמדדו להם.
רוב המקצועות שהספר דן בהם ממולצים מאוד ללימוד בבתי הספר. נוספים להם עיקרי ריצת המכשולים וההליכה הספורטיבית - מקצועות שאינם מופיעים בתכנית הלימודים בחינוך גופני, אבל מהווים מקצועות אתלטיקה לגיטימיים שמומלץ להתייחס אליהם בהכשרת ילדים ביסודות האתלטיקה.
הכרך השלישי, שיפורסם בהמשך, יעסוק בלימוד היסודות של מקצועות הקפיצה, הזריקה והקרב רב, בהתאם להיתכנות של לימוד מקצועות אלה בקרב הילדים במערכת החינוך בכלל ובהכשרה האתלטית בפרט.
ספרים אלה אמורים לשמש כלי עזר לסטודנטים לחינוך גופני במכללות להוראת המקצוע, לחניכים בקורסי מאמנים ומדריכים באתלטיקה, למורי החינוך הגופני במערכת החינוך הפורמלית והבלתי פורמלית ולמאמנים ולמדריכים במסגרות שונות של מועדוני אתלטיקה וחוגים שונים בענף זה.
שפע האיורים, התמונות והטבלאות המלווים את תוכני הספר מאירים את הכתוב ומסייעים בהבנה טובה יותר של החומר.
על המחבר
יליד 1948 בפראג, צ'כוסלובקיה. בעל תואר שני בחינוך גופני ותואר שלישי במדעי החינוך מטעם אוניברסיטת בוקרשט. עלה לישראל בשנת 1976. נשוי לאנה, אב לשני ילדים וסב לעמית, לאיתן, לעדי ולרוני.
בשנת 1977 החל ללמד חינוך גופני בחטיבת ביניים "עלומים" ברמת השרון והיה בין מקימי הפרויקט הראשון של כיתות הספורט בארץ. לימד גם בבית-הספר העל-יסודי "כצנלסון" בכפר סבא והיה מורה מייסד בתיכון "גלילי" בעיר. בשנת 1984 החל ללמד אתלטיקה במכללה האקדמית בוינגייט ושימש גם מנחה להוראה בקורסים עיוניים של תורת האימון וכושר גופני. משנת 1996 ניהל, ריכז והרצה בקורסים להכשרת מדריכים ומאמני אתלטיקה שהתקיימו במכללה. בשנת 2019 יצא לגמלאות.
כמאמן בספורט ההישגי טיפח בכפר סבא דור של אלופות ושיאניות ישראל. בין השנים 1995 ל-2014 שימש כמנהל מקצועי של איגוד האתלטיקה בישראל: בנה תכניות עבודה, סייע להרחבת הפעולות המקצועיות של האיגוד ותרם להכנת הנבחרות הלאומיות ואתלטים ישראליים בכירים לקראת תחרויות בין-לאומיות חשובות. במקביל, שימש כמה שנים כמתאם האתלטיקה ביחידה לספורט הישגי.
השתלם בקורסים מקצועיים בארץ, הרלוונטיים ביותר: קורס מאמני אתלטיקה בכירים וקורס מאמנים לאומיים. בשנים 1988 עד 2014 הִרבה להשתתף בהשתלמויות בין-לאומיות, כולל בכנסים מקצועיים של E.A.C.A (ארגון מאמני האתלטיקה באירופה), בהשתלמויות מטעם ההתאחדות הבינ"ל לאתלטיקה ובקורס להכשרת מרצים של ההתאחדות הבינ"ל לאתלטיקה.
במשך שנים רבות היה חבר במערכת העיתון "עולם הריצה" ופרסם בו כ-60 מאמרים בנושאי אתלטיקה לבתי-הספר. כתב את החלק המקצועי בחוברות השנתיות של איגוד האתלטיקה ופרקים בספרים מקצועיים שפורסמו בהוצאת מכון וינגייט. "לימוד יסודות האתלטיקה" הוא ספרו הראשון.
לספר בחנות ספרי ספורט של המרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט
ראו גם:
לפרסומים של ד"ר פטר דוידוביץ באתר המומחים של המרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט