דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

חשיבותו של החינוך הגופני

מאת: ד"ר משה גרנות

תיוגים: פעילות גופנית, אורח חיים, בריאות, ספורט, חינוך גופני

גרנות, מ' (נובמבר-דצמבר, 2022). חשיבותו של החינוך הגופני. קשר עין, 35-34.

עדכון אחרון: 31.01.2024

  1. תקציר:

    העולם המודרני והתפתחות הטכנולוגיה מפחיתים את הצורך של האדם להפעיל את גופו על מנת להשיג דברים. מטרת המאמר הנוכחי היא להציג את חשיבותו של הספורט בכלל ושל החינוך הגופני בבתי הספר בפרט.

 

ביוון העתיקה, האמונה הרווחת הייתה שלא ניתן לחיות חיי תרבות ורוח ללא שילוב עם תרבות הגוף (גימנסטיקה). כיום, האדם יכול לחיות חיי תרבות ורוח ללא מאמץ וללא פעילות גופנית. העולם המודרני והתפתחות הטכנולוגיה מפחיתים את הצורך של האדם להפעיל את גופו על מנת להשיג דברים. מטרת המאמר הנוכחי היא להציג את חשיבותו של הספורט בכלל ושל החינוך הגופני בבתי הספר בפרט.

בניגוד לבעלי חיים שאינם מבויתים, בני האדם אינם צריכים להתאמץ ולבצע פעילות כלשהי על מנת להשיג מזון, מידע ובידור. חוסר פעילות זה עלול לגרום לניוון הגוף ולעודף משקל.  

פעילות גופנית תורמת לבריאות גופנית ונפשית, וכך משפרת את איכות חייו של האדם. ביצוע פעילות גופנית וספורט מפריש אנדורפינים, שתפקידם לשכך כאבים, ומסייע בהתמודדות עם לחצים. בנוסף, אנשים העוסקים בפעילות גופנית נוטים לעשן פחות ולצרוך מזונות בריאים. בנוסף לביצוע, גם צפייה באירועי ספורט עשויה לגרום להרגשה טובה וחיובית בקרב הצופים.

על המורים לחינוך גופני לדעת יתרונות אלה, אך להבין שספורט הוא חלק ממכלול תרבותי, ותלוי בגורמים חשובים ומשפיעים נוספים. באמצעות שיעורי החינוך הגופני יכול המורה להטמיע בתלמידים את ערכי הספורט ואת השפעתה החיובית של הפעילות הגופנית על אורח החיים וההתנהגות.

 

סיכום המאמר נכתב בידי מיטל אוסטרובסקי מהמרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט

למאמר המלא בקשר עין: ירחון ארגון המורים

פריטי מידע דומים