שעון חכם הינו מכשיר ענידה המתחבר למכשיר הסלולארי באמצעות האינטרנט ובעל פונקציות רבות. על מנת לבחור שעון מתאים, על הקונה לשאול את עצמו מהי המטרה של השעון שהוא רוצה – מעקב אחר פעילות גופנית, ניטור מדדים, קבלת הודעות בצורה מהירה או שליטה במכשירים אחרים.
בשעון חכם קיימים פיצ'רים רבים בהם המשתמש יכול להיעזר: תצוגת נתונים שוטפת, התראות מהמכשיר הסלולארי אליו מחובר השעון, שירותי מיקום, תקשורת, בריאות וכושר, מוזיקה, אפשרויות תשלום ויישומונים נוספים.
לשעון חכם יש מספר שימושים לשיפור למידה והוראה, היכולים לקדם יעילות, מעורבות ורווחה כללית במסגרות חינוכיות:
- ניהול וארגון זמנים.
- בריאות ואורח חיים פעיל ובריא – מעקב אחר מדדים גופניים, זמני שינה, הפסקות וכו'. התלמידים יכולים לשתף את המורה לחינוך גופני במדדים שלהם ולקבל ממנו משובים והמלצות.
- למידה ותרגול – השעון כולל יישומונים המסייעים בתרגול ולימוד מתמטיקה, שפה ועוד.
- האזנה לתוכן קולי.
- שיתופיות ותקשורת בין הלומדים למורים או בין הלומדים לבין עצמם.
- התאמה אישית של מאמץ ומשימות בעת שיעורי חינוך גופני ובאימוני ספורט.
שעונים חכמים לילדים:
שעונים חכמים לילדים מעוצבים בצורה השומרת על בטיחות השעון ועלותם יחסית זולה. הדעה האם לרכוש שעון חכם לילדים מתחלקת לשניים – יש הטוענים שיש לרכוש שעונים חכמים לילדים משום שבאמצעותם ההורים יכולים לדעת את מיקום הילדים וליצור איתם קשר בעת מצוקה. בנוסף, ניתן להתקין בהם משחקים חינוכיים והוא מעודד פעילות גופנית. המתנגדים לרכישת שעונים חכמים לילדים טוענים כי הוא עלול לגרום להסחות דעת ולפגיעה בפרטיות הילדים. בנוסף, הוא מגביר את התלות שלהם בטכנולוגיה וגורם לפערים בין הילדים שיכולים לרכוש את השעון לכאלו שלא.
לסיכום, שען חכם הינו בעל יתרונות רבים הקשורים לפעילות גופנית, ללמידה ולהוראה.
סיכום המאמר נכתב בידי מיטל אוסטרובסקי מהמרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט
למאמר המלא ב"חדשנות בקטנה"