דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

שם השואל: גדעון בר זוהר | הקטגוריה: | תאריך: 30/03/2014

מדידת פעילות גופנית

השאלה:

מהן השיטות למדידת פעילות גופנית?

התשובה:

חלוץ בתחום היה הרופא האמריקאי ד"ר קנת קופר שפרסם בשנת 1968 את ספרו AEROBICS והציע שיטת ניקוד למדידת הפעילות הגופנית (ראו שאלה על תכנית קופר).

מבחן FITNESSGRAM שפותח ב – Cooper Institute  (אותו הקופר מהפסקה הקודמת...) עבור תלמידי בתי-ספר משתמש בשיטה הנקראת ACTIVITIGRAM להערכת כמות הפעילות שמבצעים התלמידים. שיטה זו מבוססת על כלי מחקרי בשם PDPAR (Previous Day Physical Activity Recall). התלמיד נדרש לדווח למשך יומיים או שלושה ימים רצופים לגבי כל חצי שעה בין 7:00 ל – 23:00 מהי הפעילות הדומיננטית שבוצעה בו: פעילות יומיומית כמו הליכה לבית-הספר, פעילות אירובית כמו ריצה, משחקי כדור, תרגילי כוח ואתלטיקה, תרגילי גמישות ופעילויות המבוצעת במנוחה כמו ישיבה בכיתה, ישיבה ליד מחשב וצפייה בטלוויזיה. התוצאות מוקלדות לתוכנה מיוחדת וכל תלמיד המשתתף בתוכנית מקבל משוב לגבי מידת פעילותו הגופנית.

מדידת מספר הצעדים באמצעות פדומטר נותנת הערכה טובה של כמות הפעילות אך לא של עוצמתה. ההמלצה הבסיסית הייתה ונשארה: 10,000 צעדים ביממה. המלצה זו אינה מבוססת על מחקרים מעמיקים אבל יש בה הרבה היגיון. נמצא כי אנשים שאינם עוסקים בפעילות גופנית מבצעים פחות מ – 5000 צעדים ביממה ולכן כדי להגיע ל – 10,000 צעדים ביממה יש לבצע פעילות גופנית יזומה כמו הליכה.


יש לך שאלה למומחים של המרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט (קמפוס וינגייט)? אין צורך להתבייש, רק ללחוץ כאן.