שם השואל: גלעד טל | הקטגוריה: כושר גופני | תאריך: 13/01/2020
אימוני ריצה בפגרה מטריאתלון
השאלה:
שלום אני טריאתלט ואצן. בחודשים נובמבר עד מרץ כשאין לי תחרויות טריאתלון, אני ממשיך להתאמן ולהתמקד בעיקר בריצה. במירוצים אני רץ 5 או 10 ק"מ, האם זה מוגזם מדי?
התשובה:
בשאלה שלך חסרים פרטים רבים כמו בן כמה אתה, כמה שנים אתה מתאמן בטריאתלון, מה רמתך בטריאתלון ומהן השאיפות ההישגיות שלך בענף זה. ככלל, בכל ענף ספורט, יש מבנה עונה מקובל. בסוף העונה יש תקופת פגרה בה לא מתאמנים בכלל או שמתקיימים אימונים קלים בלבד. אורכה של תקופת הפגרה תלוי בענף הספורט, בכושר בו נמצא הספורטאי ובמטרות ההישגיות שלו. לאחר תקופת הפגרה מתחילים האימונים לקראת התחלת עונת התחרויות. גם כאן יש שוני גדול מאד בין ענפי הספורט. יש ענפים שיש בהם עונת תחרויות ארוכה ויש ענפים בהם עונת התחרויות היא קצרה. יש גם ענפים בהם יש שתי עונות תחרויות באותה שנה.
ענף הטריאתלון הוא ענף חדש יחסית וקיים בעולם פחות מ-50 שנה. חלק מהעוסקים בענף משתתפים גם בתחרויות ריצה ומגיעים להישגים יפים. אם יש לך שאיפות הישגיות גבוהות בטריאתלון, אתה חייב להתאמן בהדרכת מאמן שיבנה לך תכנית אימונים לכל העונה ואולי גם מסגרת של תכנית אימונים לכמה שנים קדימה. לעומת זאת, אם אין לך שאיפות הישגיות גבוהות בטריאתלון אתה בהחלט יכול להתנסות באימוני ריצה בלבד בתקופת הפגרה מתחרויות טריאתלון ולראות איך זה משפיע על הישגיך בטריאתלון בעונת התחרויות הבאה. אין היגיון לא להתאמן כלל למשך 5-4 חודשים רצופים בשנה, אלא אם כן סבלת מפציעה הדורשת תקופת החלמה ארוכה.
הערה לשונית: המילה אצן מתייחסת לאדם המתמחה בריצות למרחקים קצרים. אני מניח שאתה משתתף בתחרויות של ריצה למרחקים ארוכים. אין מילה בעברית שפירושה אדם המתמחה בריצות כאלה ולכן צריך פשוט להשתמש במילה רץ או רץ למרחקים ארוכים.
יש לך שאלה למומחים של המרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט (קמפוס וינגייט)? אין צורך להתבייש, רק ללחוץ כאן.