שם השואל: חזי פולק | הקטגוריה: כושר גופני | תאריך: 24/10/2020
רוצה להשתתף בתחרויות ריצה
השאלה:
שלום,
אני חזי סטודנט בן 24 לתואר ראשון בחינוך גופני במכלה האקדמית בוינגייט., בנוסף לכך אני הרבה זמן רץ למרחקים ארוכים ואני מתעניין להשתתף בתחרויות גדולות ולהפוך את התחביב למקצוע, איך עושים זאת?
התשובה:
שלום חזי,
הדבר ההגיוני ביותר הוא להצטרף למועדון אתלטיקה או לקבוצת ריצה. יש היום המון קבוצות ריצה בכל רחבי הארץ. כדאי מאד להתאמן בהדרכת מאמן, לפחות בתקופה הראשונה.
יש שלושה עקרונות בסיסים באימון גופני הנוגעים כמובן גם לריצות למרחקים ארוכים:
התמדה – האימון צריך להיות רציף, כלומר כדי לשפר את ההישגים צריך להתאמן לכל אורך השנה
הדרגתיות - עולים בהדרגה במרחקי הריצה ובמהירות הריצה
ספציפיות – האימון צריך להיות מותאם לכושרו של הרץ, להעדפותיו ולמטרותיו.
אתה צריך להחליט כמה אתה רוצה להשקיע באימונים. אפשר לבנות תוכנית אימונים גם לרצים היכולים להתאמן רק שלוש פעמים בשבוע ולהגיע באמצעותה להישגים לא רעים בכלל אבל ככל שתשאף להישג טוב יותר תצטרך כמובן להתאמן יותר. אם למשל יש רץ שכבר כיום מתאמן שלוש פעמים בשבוע, הוא יכול להוסיף אימון רביעי ובשלב מאוחר יותר גם אימון חמישי ושישי בשבוע. רצוי כמעט בכל מקרה לשלב בשבוע יום אחד או שניים של מנוחה. האימונים בימי השבוע השונים לא צריכים להיות זהים: חלקם יהיו למרחקים ארוכים יותר בקצב איטי יחסית וחלקם למרחקים קצרים יותר בקצב מהיר יותר.
המטרות שתציב לעצמך צריכות להיות סבירות יחסית למצבך הנוכחי ולמרחק מן המטרה. אם למשל יש רץ שכיום מסוגל לרוץ 5 ק"מ ב-25 דקות, זה לא סביר לגביו להציב מטרה שבתוך חודש אחד של אימונים הוא יהיה מסוגל לרוץ 10 ק"מ ב-40 דקות. אם "כולם רצים מרתון" אין כל טעם שרץ יחליט לעשות את זה בתוך שלושה חודשים של אימונים.
כאמור, הטוב ביותר הוא להתאמן בהדרכת מאמן שיבחן את מצבך, יבנה לך תוכנית אימונים ספציפית לך (אין תוכנית אימונים המתאימה לכל אחד) ויווסת את התוכנית בהתאם להתקדמות שלך.
יש לך שאלה למומחים של המרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט (קמפוס וינגייט)? אין צורך להתבייש, רק ללחוץ כאן.