דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

שם השואל: מיכל אברגיל | הקטגוריה: אתלטיקה | תאריך: 01/11/2017

הרצה בקפיצה לרוחק לתלמידים

השאלה:

בהרצה של הקפיצה לרוחק, האם רצים בקו ישר או בקשת? מדובר בגילאי יסודי ג'-ו'. אני לימדתי לרוץ בקו ישר והיו כמה ילדים שרצו בקשת והתוצאה שלהם היתה טובה יותר בקפיצה, האם יש קשר?

שאלה נוספת: האם הניתור הוא על הרגל החזקה?

התשובה:

ההרצה בקפיצה לרוחק היא תמיד בקו ישר. אני לא רואה שום סיבה שהריצה תהיה בקשת זולת מצב שבו ההרצה מתבצעת לא מתוך מסלול הרצה מסודר אלא מתוך מגרש המוגבל מאד באורכו וכך הריצה בקשת עשויה להאריך את מרחק ההרצה. מסלול הרצה של קפיצה לרוחק לבוגרים צריך להיות באורך של 40 מטר לכל הפחות אבל כאשר מדובר בתלמידים בדרך כלל  תספיק הרצה של כ-20 מטר.

הניתור צריך להתבצע ברגל שבה נוח לתלמיד לנתר. בדרך כלל זו תהיה הרגל החזקה יותר שלו, אבל ניתן ללמוד לנתר גם על הרגל האחרת. קורה לפעמים שתלמידים מנתרים ברגל החלשה יותר  בלי שהתכוונו לכך ומשיגים תוצאות לא רעות בכלל. חשוב ביותר בקפיצה לרוחק ללמוד לשלב בין הרצה, ניתור מעוף ונחיתה. יש ילדים שהניתור שלהם ללא הרצה הוא לא כל כך טוב (אפשר להתרשם מכך כאשר מודדים להם הישג בקפיצה לרוחק מהמקום) אך הם משיגים תוצאות טובות בקפיצה לרוחק מאחר שההרצה שלהם טובה והם יודעים לבצע ניתור טוב אחרי ההרצה וגם הנחיתה שלהם טובה.

מומלץ לקרוא את המאמר "קפיצה לרוחק לכל" באתר זה 


יש לך שאלה למומחים של המרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט (קמפוס וינגייט)? אין צורך להתבייש, רק ללחוץ כאן.