דילוג לתוכן המרכזי בעמוד
מתעניינים בלימודים?
אכילה רגשית

אכילה רגשית על פי הגישה הקוגניטיבית-התנהגותית CBT

קורס המתמקד באכילה רגשית על פי הגישה הקוגניטיבית-התנהגותית CBT בשילוב תרגול מיינדפולנס.

בעשורים האחרונים חל שינוי מהותי באופן שבו המוח והגוף מגיבים לאוכל. אי לכך, נוצר תחום חדש שיש לתת עליו את הדעת והוא האכילה הרגשית. גישת ה־CBT רואה באכילה הרגשית דרך לא יעילה להתמודדות עם רגשות. על פי הגישה הקוגניטיבית־התנהגותית, אכילה רגשית היא התנהגות נלמדת, לא יעילה, וכל התנהגות נלמדת ניתן ללמוד לשנות.

ההתמודדות עם בעיית האכילה הרגשית משותפת לרוב האנשים בעולם השפע המודרני. על פי מחקרים, מיליוני אנשים בעולם סובלים ממשקל עודף ומהשלכות המשקל ודפוסי האכילה על הבריאות הפיזית והנפשית. שיטות ההתערבות המוכרות – דיאטות, ספורט או התערבויות כירורגיות – הוכחו כלא יעילות לאורך זמן, אם לא חל שינוי עמוק בדפוסי ההתנהגות בתחום האכילה. הסטטיסטיקות מראות כי רק 3% מאלו שהפחיתו ממשקלם בצורה משמעותית הצליחו לשמור על ההישג בטווח של עד חמש שנים ויותר.

כדי לשנות אצל המטופל דפוסים של אכילה רגשית ולהוביל אותו לאורח חיים בריא יותר, פיזית ומנטלית, נדרשת הבנה עמוקה של תפקיד האכילה בחיי האדם, כמו בכל התמכרות אחרת.

מיינדפולנס ואכילה רגשית – מיינדפולנס הוא תרגול מנטלי מכוון של תשומת הלב. מטרתו העלאת המודעות למתרחש בתוכנו בכל רגע נתון, ללא שיפוט, אלא בהתבוננות רכה ואוהדת. בעשורים האחרונים נערכו מחקרים רבים בפסיכולוגיה ובחקר המוח, אשר הצביעו על יעילותו הגבוהה של תרגול המיינדפולנס בהקלה רגשית בהפחתת תגובות לחץ, בהעלאת חיוניות, בתחושת חיבור לגוף ובגישה חיובית לחיים. בלימוד תרגולי מיינדפולנס בסיסיים נוכל להגיע לשינוי ולרווחה פנימיים שיסייעו בהתמודדות עם בעיות האכילה הרגשית.

מטרת הקורס: הקניית דרכי התבוננות פנימית בקוגניציות ובדפוסי ההתנהגויות, בשיטות ה־CBT והמיינדפולנס, כדי לסייע בתהליכי הרזיה ושמירה על משקל תקין, דימוי גוף תקין ובריאות פיזית ומנטלית. כמו כן, ללמד את המטפלים להוביל את המטופלים להבנה מעמיקה של דפוסי ההתנהגות ולהקנות להם טכניקות שונות שיאפשרו שינוי בדפוסים אלו. הקורס נועד להעשיר את ארגז הכלים של העוסקים בתחום הטיפול, האימון והתזונה. כלים אלו יעזרו למטפלים בתהליכי התמודדות עם אתגרים וצמיחה אישיים, וכך הם יוכלו להעבירם למטופלים שלהם.

מנחת הקורס: טל גלסברג – פסיכותרפיסטית קוגניטיבית־התנהגותית M.sc. מטפלת בטראומות וחרדות ב־CBT, בדמיון מודרך, וב־EMDR. מתמחה בטיפול התנהגותי בהפרעות OCD והתמכרויות. בעלת ניסיון קליני רב בטיפול במבוגרים ובני נוער בחרדות,  OCD, הפרעות אכילה, התמודדות עם אכילה רגשית והתמכרויות. מרצה ומדריכה בקורסים להכשרת מטפלי CBT

 

היקף הקורס: 13 מפגשים, 80 שעות אקדמיות. שלושת המפגשים הראשונים כפולים (8:00–16:00).

תוכנית הלימודים:

נכיר את בסיס התאוריה הקוגניטיבית־התנהגותית, נלמד וניישם את פרוטוקול הטיפול הבסיסי של שיטת ה־CBT לטיפול בהפרעות חרדה ובהתמכרויות. נלמד את הקריטריונים לאבחון הפרעות אכילה לעומת אכילה רגשית, השונה והדומה ביניהם והגישה הטיפולית לפי עקרונות ה־CBT. הקורס יועבר לפי סדר הטיפול המובנה הקלאסי ב־CBT. נתחיל בביצוע אינטייק ואבחנה, ונמשיך ליצירת קשר טיפולי, בניית השעה הטיפולית, קביעת מטרות לטיפול, המשגת הבעיה ובניית תוכנית טיפול. בחלקו המרכזי של הקורס נלמד ונתרגל טכניקות התערבות טיפוליות, טכניקות קוגניטיביות־התנהגותיות, ונשלב טכניקות הרפיה, NLP, מיינדפולנס וטכניקות טיפול מעולם הפרעות אכילה. כל זאת לשם השגת שינוי קבוע בדפוסי אכילה רגשית והתמכרויות קלות.

כל אחד מן המשתתפים יעבור תהליך של שינוי לאורך הקורס. בכל אחד מן המפגשים יוקדש זמן לתרגול מעשי של החומר הנלמד. נדרשות התחייבות פנימית וכוונה לתהליך אישי ותרגול מעשי בכיתה ובבית של החומר הנלמד.

תנאי קבלה: סטודנטים לנטורופתיה, מטפלים, דיאטנים ומאמנים. מועמד שלא לומד במגמת הנטורופתיה מחויב במילוי שאלון אישי.

תעודה: למסיימים שיעמדו בדרישות הקורס תוענק תעודת הסמכה ב"טיפול באכילה רגשית בגישת C.B.T." מטעם Medi Win – בית הספר לרפואה משלימה במרכז האקדמי לוינסקי־וינגייט, קמפוס וינגייט.

 

למה אצלנו:

תכנית הקורס מועברת על-ידי צוות מרצים מהמובילים בתחום בארץ ובעלי ניסיון מעשי של שנים. הלימודים נערכים תחת קורת גג אקדמית, במרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט (קמפוס וינגייט).

ימי הלימוד: ימי שלישי.

שעות הלימוד: 8:00 – 12:15. שלושת המפגשים הראשונים כפולים (08:00-16:00).

מחיר הקורס: 4,300 ש"ח + 350 ש"ח דמי הרשמה

מועד פתיחה: 5.11.24