פתיחת פעילויות אס"א לשנת תש"פ, המכללה האקדמית בוינגייט
קוראים יקרים, אנו שמחים לפתוח את אירועי אס"א של המכללה האקדמית בוינגייט לשנת תש"פ, בתאור מגוון פעילויות הספורט במכללה.
כמו תמיד, נשמח לראותכם כשותפים פעילים בנבחרות אס"א וכקהל תומך בכל האירועים.
השנה התחדשנו בשתי פינות חדשות בנושאים הקשורים להיסטוריה של הספורט ולמשחקים האולימפיים, ובפינה אחת נוספת – סיפורים מהשטח!
קריאה מהנה!!!
נציגי המכללה בעולם
מאת: רמי גרסון, מרכז פעילויות אס"א במכללה
תיוג: טניס
בטורניר טניס בינלאומי לאוניברסיטאות, שנערך בשבוע הראשון של חודש יולי 2019 בעיר צ'נגדו בסין, נבחרה קבוצת ספורטאים מהמכללה האקדמית בוינגייט לייצג את מדינת ישראל. חברי הנבחרת: עדי אלה, אסתר פשקר, רביד דורין, אבישי ליבנה, ארז גולדשטיין ותמיר מרום, עם המאמן ולדי קוזמין, בליווי של רמי גרסון, השתתפו בטורניר עם סטודנטים מאוניברסיטאות שונות בעולם. במהלך הביקור התראיינו לתקשורת המקומית, נפגשו עם נשיא אוניברסיטת הספורט ביר צ'נגדו ויצרו תשתית לחילופי סטודנטים וסגל בין המוסדות.
מאת: ד"ר עדו נבו, ראש המרכז ללימודים אולימפיים, המכללה האקדמית בוינגייט.
חודש דצמבר בשנת 1969 מזכיר באופן מוזר את ימינו אלה. לאחר הבחירות התנהלו אז מגעים קואליציוניים, אך בניגוד לימינו, אז דווקא קמה ממשלת אחדות, בראשות גולדה מאיר.
מאת: ד"ר עדו נבו, ראש המרכז ללימודים אולימפיים, המכללה האקדמית בוינגייט.
בכל גיליון של הספורטון במהלך החודשים הקרובים נייחד מספר שורות למשחקים האולימפיים, שיתקיימו הקיץ, בין ה- 24.7.20 וה- 9.8.20 בעיר טוקיו - בירת יפן. הפעם נייחד את המדור לעיר המארחת.
טוקיו תארח הקיץ את משחקי הקיץ ה- 32 במספר. העיר זכתה באירוח המשחקים בקונגרס הועד האולימפי הבין לאומי שהתקיים לפי שבע שנים בבואנוס איירס שבארגנטינה. רומא, אחת המועמדות לאירוח המשחקים הסירה את מועמדותה, וכך גברה טוקיו בהצבעה על מדריד ועל איסטנבול. בניגוד לשתי ערים אלו, שמעולם לא אירחו את המשחקים, לטוקיו בפרט וליפן בכלל, ישנה מסורת ארוכה ומורכבת יחסית, בכל הקשור לאירוח האירוע.
אל תיקחו ללב, או אולי כן? ובאיזה גיל? השפעתם של אימוני התנגדות על בריאות הלב במתבגרים בריאים
מאת: ד"ר סיגל אילת אדר - רכזת קידום בריאות מכללתית, ושי וייס - דיאטן קליני וסטודנט לתואר שני במכללה - אחראי קידום בריאות מכללתי
השפעתה המגינה של פעילות גופנית על בריאות הלב מוכרת ומדווחת רבות בספרות. עם זאת כאשר מנהלים שיח על יתרונותיה של פעילות גופנית לבריאות האדם נראה שאצל אנשים רבים רווחת הדעה כי בשביל לבנות מסת שריר ולהתחזק יש לבצע אימוני כוח ואילו בשביל "לשמור" על הלב וכלי הדם יש לבצע אימוני אירובי. האם חלוקה זו נכונה?
ביום שלישי ה-19.11.19, במזג אויר מדהים, נערכה חגיגת הפתיחה של אירועי אס"א במכללה, באמצעות אליפות המכללה בכדורעף חופים! בטורניר השנה השתתפו תשע קבוצות שונות: ארבע קבוצות משנה א', שלוש קבוצות משנה ב' ושתי קבוצות משנה ג' . השיטה 4 נגד 4 שני בנים ושתי בנות בכל קבוצה, כאשר ניתן לשחק עם סטודנטים מאותה השכבה בלבד.
הקבוצות הזוכות: מקום 1 – "קבוצת המחץ", מקום 2 – "הטובים ביותר", מקום 3 – "בלטקסה"
ביום שלישי, 10.12.19, התקיים בפעם ה - 46 ברציפות מרוץ השדה המסורתי לזכר עמיצור שפירא ז"ל, שהיה מורה במכללה, ונרצח באולימפיאדת מינכן בשנת 1972. האירוע נפתח בטקס מכובד שנערך בלובי המכללה בהנחייתו של ד"ר אברהם בן זקן, העומד בראש הוועדה המארגנת ואחראי לשימור המסורת לזכרו של עמיצור שפירא ז"ל. בטקס השתתפו בני משפחתו של עמיצור שפירא ז"ל – הרעיה, הילדים והנכדים, פרופ׳ רוני לידור – נשיא המכללה, מר שלמה בן גל – מנכ״ל המכללה, מר גילי לוסטיג - מנכ״ל הוועד האולימפי בישראל, מר אורי אפק, מר ויקו חדד – יו״ר אס״א ישראל, סטודנטים, סגל אקדמי ומנהלי של המכללה. בתום הטקס, הדליק את הלפיד איל שפירא, בנו של עמיצור, ונשא אותו לנקודת הזינוק.
נבחרות הגברים והנשים של המכללה האקדמית בוינגייט כיכבו במקומות הראשונים בדירוג הקבוצתי של אס"א.
מאת: אלון זילברמן ונמרוד מילר, מאמני נבחרת כדורסל גברים
תיוג: ליגות אס"א, כדורסל גברים
מאז תחילת שנת הלימודים השתתפו שחקני נבחרת הכדורסל של המכללה האקדמית בוינגייט, בחמישה משחקים במסגרת ליגת אס"א בכדורסל, כנגד נבחרות חזקות: בן-גוריון, הטכניון, רופין, אוניברסיטת תל-אביב ואוניברסיטת חיפה. בזכות לוח לחימה, דבקות במטרה ומשחק הגנה חזק, בשניים מהמשחקים ניצחה, ובאחד נוסף – למרות יתרון ברור, עדיין נדרשת החלטה של הנהלת אס"א.
עונת ליגת אס"א בקטרגל נשים נפתחה בניצחון של נבחרת המכללה האקדמית בוינגייט במשחק ביתי מול נבחרת הנשים של סמינר הקיבוצים, עם התוצאה 5-6. בנות נבחרת וינגייט הגיעו חדורות מטרה להגיע להישגים מצוינים השנה! ואכן, כבר בפתיחת המשחק, למעשה עד סופו, ניתן היה לראות את המוטיבציה שלהן, באופן שבו נלחמו על כל כדור.
הבקיעו לנבחרת הנשים של וינגייט: פאטמה חמודי עם שלושער אדיר, שחר חממי עם צמד שערים ושריפה אומבאשי עם שער אחד.
זרקור על סטודנטים במכללה
וונדר נועה
מאת: אופק אקרמן, סטודנט שנה ג' במכללה האקדמית בוינגייט
תיוג: קרב חמש מודרני, לייזר ראן
נועה ברקמן, סטודנטית שנה ב' במכללה האקדמית בוינגייט, בת 30, רצה, שוחה, יורה, רוכבת על סוסים ואפילו מתמחה בסייף! הישראלית הראשונה שהתחרתה בקרב חמש מודרני, מתחרה בלייזר ראן וממש בקרוב תתחרה באליפות ישראל במרתון. אז...מישהו הזמין גיבורת על?
מאת: שי יניב, סטודנט שנה ג' במכללה האקדמית בוינגייט
תיוג: שייט סנוניות
ביום שבת, ה-22.11.19, הייתה אמורה להתחרות במשט קורקין קבוצה מהמגמה הימית. בשל היעדר סירת סנונית בחוף במכמורת, נאלצו לארגן סירה ממועדון שייט אחר, סטודנט ממגמת שייט במכללה האקדמית בוינגייט יצא לשייט בבוקר התחרות מהחוף בשדות-ים עם הסירה. בדיעבד התברר שהסירה שלקח היתה רשומה לתחרות (אך הצוות שלה לא יכול להשתתף). כשהגיע למכמורת - חצי שעה לפני הזינוק לתחרות, מצא רק את בר קורזיץ (גם היא מהמגמה). במקרה הם פגשו עוד ארבעה שייטים ממכללת רופין, שהתגייסו למשימה בשמחה, ו"בשן ועין" הספיקו להגיע בזמן לזינוק. למרות הפתיחה המקרית ותנאי השייט (רוח דרומית מערבית 7 קשר עם זרם צפוני חזק) הצוות הגיע למקום הראשון, מבין 30 סירות - עם קרוב ל 250 משתתפים!!!