דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

"בגלל החיוך שלה אני באה כל בוקר לעבודה" - ביקור סטודנטים בבית הספר לחינוך מיוחד, "אפק"

עמית נתני, מנחה להוראה שנה ג'

איריס היא לא עוד מורה לחינוך גופני. בשתים-עשרה השנים האחרונות היא עובדת בבית ספר "אפק", בו לומדים תלמידים שנמצאים על הספקטרום האוטיסטי, ברמת תפקוד כזו שאינה מאפשרת להם השתלבות בבית ספר רגיל, גם לא בכיתות החינוך המיוחד. הציטוט בכותרת שייך לה. היא סיפרה על ילדה שהשתתפה בתחרות אתלטיקה לילדים עם מוגבלויות וזכתה במקום שני ובמדליית כסף במקצה ל-50 מ' הליכה. כשהיא עמדה על דוכן המנצחות, היא חייכה. בגלל החיוך הזה, האנשים הנפלאים בבית הספר הזה באים כל בוקר לעבודה.

איריס קיבלה אותנו והסבירה לנו על בית הספר ושיתפה אותנו מעט בעולמה המיוחד של מורה לחינוך גופני שבחופשת החנוכה היא גם מנהלת את הקייטנה לאותם תלמידים שחייבים מסגרת כל הזמן. התחלנו להבין שילדים שנמצאים על הרצף שונים זה מזה ואין אוטיזם אחד שדומה לאחר. הבנו, אבל רק מאוחר יותר באותו היום הפנמנו ממש למה היא מתכוונת.

אחרי ההסבר שלווה בהרבה שאלות, חלקן לא פשוטות, מצד הסטודנטים, יצאנו לחצר, סיירנו בבית הספר ובעיקר ראינו את התלמידים. הסטודנטים התארגנו לשתי קבוצות, קבוצה אחת הפעילה את התלמידים באולם, והשניה במגרש הקטן בחוץ. בכל כיתה מקסימום שמונה תלמידים ובנוסף למחנכת יש גם שניים-שלושה סייעים וסייעות שנמצאים איתם כל הזמן. רמת התפקוד משתנה בין התלמידים ובין הכיתות כשיש כאלה ברמת תפקוד קוגניטיבית ומוטורית יחסית גבוהה, ואחרים שמתקשים אפילו לעמוד. התלמידים בני 12 עד 21.

הסטודנטים שלנו התחברו מהר מאוד, עד כמה שניתן כמובן, לתלמידים והניעו אותם לפעילות. הם התנהגו אליהם כאילו היו תלמידים רגילים. לעומת זאת היו גם סטודנטים שהתקשו. הבנו שילדה שהצליחה לעבור בקושי משוכה בגובה 10 ס"מ והייתה חייבת לנוח אחר כך, זה ההישג הגדול של אותה ילדה ושלנו כמורים. כשכולנו עודדנו ונתנו המון מחמאות לנער בן 18 שכמעט בלי להביט קלע שקיות שעועית לתוך דלי בזו אחר זו מכל מרחק, מה שהסטודנטים כשלו לעשות, הבנו שיש עוד מטרות חשובות לחינוך הגופני מעבר ליכולת לרוץ 2000 מ' מהר יותר.

לסיכום, זה היה יום לא פשוט, בעיקר רגשית, יום שנתן פרופורציות ופרספקטיבה אחרת על הדרך בה בחרנו. כשבאנו ליום ההוראה, חשבנו שנרוויח משהו שיעזור לנו להיות מורים טובים יותר. אני חושב שכולנו קיבלנו מתנה לחיים שתעזור לנו להיות גם אנשים טובים יותר.

מצרף כמה התרשמויות של הסטודנטים שנכתבו בסיום היום:

מאמרים רלוונטים נוספים

יום ספורט בבית הספר 'יאנוש קורצ'אק' לילדים עם פיגור שכלי

17/07/2018

קרא עוד

הקהילה – אנחנו – ואני – פעילויות הסטודנטים של שנה ג'

17/07/2018

קרא עוד

"קירוב לבבות" בין סטודנטים בשנה ג' לבין תלמידי תיכון "עתיד" בטייבה

17/07/2018

קרא עוד

"בגלל החיוך שלה אני באה כל בוקר לעבודה" - ביקור סטודנטים בבית הספר לחינוך מיוחד, "אפק"

17/07/2018

קרא עוד

המורה לחינוך גופני כמנהיג

17/07/2018

קרא עוד

יום ספורט בבית הספר לחינוך מיוחד "אלרואא" במנשיית זבדה

17/07/2018

קרא עוד